TAIDELAINAAMO

KOUVOLAN TAIDELAINAAMO

Tiedote 3.10.2019

Kouvolan Taidelainaamo on sulkenut toimipisteensä Taideruukilla. Tässä lyhyesti tilan vaiheista, lopettamisen syistä ja tulevasta.

Kaakon Taidelainaamoketjun Kouvolan toimipiste toimi Taideruukilla kolmen vuoden ajan, syksystä 2016 syksyyn 2019. Tätä ennen toimipiste oli Kouvolan pääkirjaston yhteydessä Mediamajan tiloissa, sekä satunnaisesti muutamissa Pop-up näyttelyissä Kouvolan alueella.

Taidelainaamon muutto Taideruukille oli Kouvolan taiteilijaseuralle iso askel vaatien lukuisia työ-ja suunnittelutunteja monilta seuran aktiiveilta.
Uusi tila mahdollisti kauniin ja toimivan teostan esillepanon tukien myös muuta KOUTA ry:n toimintaa; jäseniltoja, kokouksia ja osallistumista Taideruukin vuotuisiin tapahtumiin.

Taidelainaamon tuotto ja yhdistyksen resurssit eivät kuitenkaan mahdollistaneet ammattitaitoisen työntekijän palkkaamista, jolloin lainaamon avoinnapito ja pitkäjänteinen kehitys-ja markkinointityö muodostuivat liian suuriksi haasteiksi vapaaehtoisvoimin toimivalle yhdistykselle.
Tilan sulkeminen on harmillinen, mutta harkittu päätös, joka vapauttaa seuran aikaa toisiin projekteihin, uusiin suunnitelmiin ja mikä tärkeintä, taiteen tekemiseen.

Toimipisteestä lainattujen teosten osamaksut asiakkaille ja tilitykset taiteilijoille jatkuvat normaalisti, mutta uusia lainoja ei Kouvolan taidelainaamon kautta enää tehdä. Osa esillä olleista teoksista on edelleen taidelainattavissa Kaakon taidelainaamon Lappeenrannan toimipisteen tai nettisivujen kautta. Nettisivut päivitetään ajantasalle mahdollisimman pian.
Mahdolliset palautukset hoidetaan sopimusten mukaan ottamalla yhteyttä KOUTA ry:hyn os. info(at)kouvolantaiteilijaseura.fi

KOUTA ry. kiittää asiakkaitaan, Taideruukin väkeä, yhteistyökumppaneita, työntekijöitä ja talkoolaisia lukuisista työtunneista lainaamon hyväksi. Matka oli mielenkiintoinen!